Bedre bredbånd

På Facebookgruppa til borettslaget har det vært ytret en del misnøye med stabiliteten på bredbåndet fra Canal Digital. Styret har derfor tatt kontakt med Canal Digital og Get for å se på bedre løsninger. Styret har postet en statusrapport på Facebookgruppa. Siden ikke alle i borettslaget er på Facebook poster styret innlegget her også:

Hei

Som styreleder lovet, i en kommentar i tråden til Torbjørn Morvik, har jeg vært i kontakt med Canal Digital og Get.

Her følger en kort og foreløpig oppsummering:
Canal Digital er klar over at endel beboere har problemer med bredbåndet.
Problemene er vanskelige å fikse uten en stor oppgradering.
Canal Digital er villige til å subsidiere det meste av denne oppgraderingen mot at vi binder oss til dem et antall år.
Vi får fiber inn til husveggen, men nettet i bygningene beholdes som det er. Canal Digital tilbyr ikke fiber inn i leilighetene. Vi er videre tilbudt en uforpliktende befaring om ca 14 dager. Befaringen innebærer måling på kabler inn til leiligheter og et overslag på hva en oppgradering vil koste.

Get kan mest sannsynlig tilby fiber helt inn i leilighetene. (Om de kan tilby fiber er knyttet til om Get har fiber liggende i nærheten og størrelse på borettslaget.) Fordelen med fiber er stort sett betydelig høyere opplastingshastighet. Nedlastingshastigheten blir omtrent som i dag. Det tar 6-8 uker før vi er oppe og går på Get sin løsning etter at kontrakten er signert. Bindingstiden er ca 5 år.

Get krever at vi også bytter til deres kabel-tvløsning. Det betyr at dekodere fra Canal Digital ikke kan brukes lenger.

Styret vil se nærmere på tilbudene i tiden framover og komme med oppdatert informasjon.

Hilsen på vegne av styret

Gunstein Vatnar